Липса на лекар и достъп до лекарства в селата Биково,

...
 Липса на лекар и достъп до лекарства в селата Биково,
Коментари Харесай

Минчо Афузов: 1500 жители на Биково, Глуфишево и Чокоба нямат достъп до лекарска помощ

 izbori_2023_v1_012

 

Липса на доктор и достъп до медикаменти в селата Биково, Глуфишево и Чокоба са един от най-сериозните проблеми за популацията там. За всички тези над 1500 души най-близките доктор и аптека се намират в град Сливен. Това стана ясно на срещата на самостоятелния претендент за кмет Минчо Афузов и неговия екип с хората от тези обитаеми места. 

 

„ Ситуацията със опазването на здравето в общината е плачевна. В село Чокоба, да вземем за пример, нямат доктор от над 10 години. В селото има и тежко заболели хора, които се нуждаят от животоспасяващи лекарства, а нямат достъп до аптека. За да няма сливналии, които да живеят по този метод, в моята стратегия е заложено основаването на районни точки за незабавна и неотложна здравна помощ за група обитаеми места. По този метод, даже да няма незабавен кабинет в селото, най-близкият подобен ще бъде на 5, а не на 40 километра ”, разяснява самостоятелният претендент за кмет.  

 

Инфраструктурата е различен сериозен проблем за жителите на село Чокоба. Там от 2011 година не е асфалтирана нито една улица, а пътната мрежа е в окаяно положение. Афузов срещна присъстващите с концепцията за нова политика за ръководство на обитаемоте места и жилищните квартали, залегнала в програмата му. В нея е заложено предпочитано ориентиране на средства към тези места  за създаване и ремонт на инженерна и обществена инфраструктура, уточни още той. 

 

В Село Глуфишево хората споделиха, че читалището там има потребност от ремонт. То се разрушава от години, а е знак на локалната история и обичаи. Присъстващите разискаха с претендента за кмет Минчо Афузов опциите за финансиране на сходни планове. Той показа концепцията си за основаване на Консултативен съвет към кмета по въпросите на културата.

 

 Независимият претендент за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР